Els Set manaments noàjides, pels gentils justos [en català].

 Amb respecte, tradueixo els set manaments universals donats per Deu, a Adam i a Nóaj, i novament entregats a Moshé rabenu (per a estar conservats i ensenyats a les nacions en el futur, el que s’està realitzant actualment i des de els anys 80 del passat segle).


1 – No menjar parts d’animal amb vida, perquè està dit que no es mengi carn amb vida.


2 – No assassinar, perquè diu que l’Etern demanarà comptes del que vessi la sang d’una persona.


3 – No servir als déus que no són l’Etern, perquè aquest és un pacte que Ell segella amb la humanitat. No déus aliens, no altres personatges, sinó directament Ell qui va manifestar la seva voluntat a Nóaj i els seus descendents, per la qual cosa, li deuen fidelitat únicament a Ell


4 – No maleir a l’Etern, perquè, com es pot atrevir la persona a parlar en contra d’Aquell que li dóna vida, domini i poder?


5 – No mantenir relacions sexuals il•lícites (bàsicament: adulteri, homosexualisme, bestialisme), perquè l’Etern beneeix per tal que les persones siguin fecundes i es multipliquin, però a més que els descendents tinguin consciència de qui són els seus progenitors, ja que està dit «amb els vostres descendents després de vostès».


6 – No robar, ja que només ens pertany allò que «a les nostres mans és lliurat», no el que pertany a uns altres.


7 – Establir organismes legislatius i de justícia “justos”, perquè per fer aplicar els altres manaments i regular-los és indispensable que hi hagi instituts socials al respecte. Cossos legislatius, talls de justícia, algutzirs de la Llei, etc.

Així pots veure amb senzillesa, sense complicades elaboracions ni forçats intents de demostració, la bellesa intrínseca dels Set Manaments Universals.

28 pensamientos en “Els Set manaments noàjides, pels gentils justos [en català].”

 1. Acepto el sugeriment de un amic noàjida, i versiono/tradueixo els set manaments universals, que Deu ha donat a tota la humanitat. I el nostre Deu -Exaltat i beneït sia-es U i Únic, es el Deu de la Casa de Jacob i que s’ha manifestat per mitjà dels profetes de la veritat.

 2. Salutacions des de Barcelona ciutat Teresa, des de Catalunya. A poc a poc aniràs entenent més, i per a això n’hi ha prou que siguis pacient i constant. Una abraçada. Pau i solidaritat noájica. Amén.

 3. Us dono la benvinguda a totes les persones, que d’alguna forma heu arrivata aquí… es una benedicció aquest lloc  o llar noàgic… on aprenem i ens apugem mutuament i adorem a Deu, que es misericordiós i just. Pau i benediccións per a vosaltres i les vostres families i amics. Amen.

 4. He comprovat amb gust, que l’entrada de «els set manaments noàjides». Ja és accessible a google, escrivint en català. Sigui per incorporar, a la llar noájico als catalans i catalanes i persones de llengua materna catalana (o adoptada com a segona llengua). Pau.

  http://fulvida.com/identidad/els-set-manaments-noajides-pels-gentils-justos-en-catala

  http://fulvida.com/

  Els Justos són distingits per una medalla commemorativa en base al precepte del Talmud segons el qual «Qui salva una vida, salva a l’Univers sencer». [Inscripció trilingüe a l’entrada del Passeig dels Justos, a Yad va-Xem].

  Es correcte llegir la entrada de wikipedia (viquipèdia):

  http://ca.wikipedia.org/wiki/Justos_entre_les_Nacions

 5. Més enllà, dels set manaments i relacionat amb ells un gentil o noájida ha de comportar-se amb consideració amb els jueus i comportar-se amb justícia amb la humanitat i amb la sencera creació; com a soci de Hashem i dels descendents de Jacob.

  D’altra banda , els justos i el acatar els Set Manaments Universals, fan que les societats puguin funcionar correctament i perdurar en el temps. Doncs sense respectar les normes de justícia, les societats tendirien a la seva extensió (de forma semblant a Sodoma i Gomorra, i com la humanitat prediluviana).

  En part, informar a una persona… del que es correcte i de las conductes contràries a la voluntad de Deu, tal com a manifestat a la seva Revalació, per mitjà dels profetes de la Veritat (recollides al Tanaj i Torá Oral). I el correcte, en lo bàsic es el compliment del Set Manaments Noájides, i ajudar a les persones a fer el canvi es similar a salvar-li les seves vides… que es com salvar un mon i un univers sencer. En aquest sentit em d’estar molt agraïts al nostre mestre, Yehuda (siguí ajudat i prosperat per Deu Nostre Senyor i Rei veritable i Únic).

  Pau i estic a la vostra disposició per informar-vos en català i valencià, així com en castellà. Però, trobo que em de fer creixer el noajisme… per les terres de catalunya i valència i les illes balears i altres terres com Andorra, l’Alger i per a tots els Casals de Catalunya d’arreu dels cinc continents

 6. Nauel y amigos de habla castellana, concédanme esta discreción pues el catalan es muy querido i es una puerta a los corazones de habla catalana y valenciana (con respeto y con miras en el presente i en el futuro).

  Yo creo que es algo positivo, y básico para impulsar la construcción de shalom. Y aumentar los fieles de Hashem.

 7. Y estoy convencido que Hashem también le informó a Moshé rabenu de ello (pues le habló en todas las lenguas y todos los detalles), como de todos los detalles halágicos… y uno modestamente puede ser un instrumento de aumentar un poco la justicia en las sociedades de habla catalana y valenciana.

  Las idolatrias traducen sus mentiras y nostros no hemos de ser menos trabajadores en hacer el bien con humildad, me esforzaré en tanto que pueda y con mis limitaciones (que son bastantes), para compensar de lo que ellos hacen en difundir su rebeldia. Paz.

 8. Es un mercadeo de los mercantilistas evangélicos: editan los apestamientos en español e inglés una pagina frente a la otra. Si nosotros lo hiciéramos con los artículos tendríamos mas impacto publicitario que os parece mis hidalgos peninsulares?así podemos aprender esa lengua de Julio Iglesias y del Barcelona FC.

 9. Igualmente podríamos hacer con nuestro buen hermano Antonio » el taxista noájido do brasil» ya que tenemos traducción al portugués y sólo habría que ordenar los textos a la par . Vuelvo a inerpelar: que os parece gentiles amigos míos?

 10. Bueno, aqui esta la traduccion, espero que Julio no se moleste.

  Con respeto, traduzco los siete mandamientos universales dados por Dios a Adán ya Nóaj, y nuevamente entregados a Moshé rabenu (para estar conservados y enseñados en las naciones en el futuro, lo que se está realizando actualmente y desde los años 80 del pasado siglo).
   

  1 — No comer partes de animal con vida, Porque está dicho que no se coma carne con vida.

  2 — No asesinar, Porque dice que el Eterno pedirá cuentas de lo que derrame la sangre de una persona.

  3 — No servir a dioses que no son del Eterno, Porque este es un pacto que Él sella con la humanidad. No dioses ajenos, no otros personajes, sino directamente Él quien manifestó su voluntad a Nóaj y sus descendientes, por lo que le deben fidelidad únicamente a Él

  4 — No maldecir al Eterno, Porque, como se puede atreverse la persona a hablar en contra de Aquel que le da vida, dominio y poder?

  5 — No mantener relaciones sexuales il • lícitas (básicamente: adulterio, homosexualismo, bestialismo), porque el Eterno bendice para que las personas sean fecundas y se multipliquen, pero además que los descendientes tengan conciencia de quienes son sus progenitores, ya que está dicho «con sus descendientes después de ustedes «.

  6 — No robar, Ya que sólo nos pertenece lo que «en nuestras manos es entregado», no lo que pertenece a otros.

  7 — Establecer organismos legislativos y de justicia «justos», Porque para hacer aplicar los otros mandamientos y regularlos es indispensable que haya institutos sociales al respecto. Cuerpos legislativos, cortes de justicia, alguaciles de la Ley, etc.
  Así puedes ver con sencillez, sin complicadas elaboraciones ni forzados intentos de demostración, la belleza intrínseca de los

 11. Excelente idea jhulio, quisiera invitar a nuestros amigos si conocen algun otro idioma, como el  portugues, ingles, frances, o alguna lengua indigena,  que publicaran algun articulo o traduccion de articulos para incluirlos en fulvida, quizas en alguna seccion especial. Y me parece buena idea que en una columna vayan ya sea en español y el otro idioma.

 12. Català
   
  Avui mateix es debat en seu parlamentària, l’aprovació del dret lliure de AVORTAMENT, fins i tot per menors de 16 anys i sense obligació d’informar els seus pares.
   
   
  No hi ha dret al ASSASSINAT DE INNOCENTS, HI HA DRET A LA VIDA DE INNOCENTS, que és conculcat . La Llei serà aprovada, ja que compta amb àmplia majoria i l’únic partit que demana que no s’aprovi, ho diu amb por i demanant perdons … així de escandalós és.
   
   
  I la societat roman callada, silenci culpós … i SOM POCS ELS QUE MANIFESTEM LA NOSTRA OPOSICIÓ AL AVORTAMENT i també oposició a les excarceracions i atenuacions de penes i alliberaments d’assassins i violadors i terroristes.
   
  Manifestar en defensa de la vida, i demanar penes per crims d’assassinat d’innocents, mitjançant lleis justes i talls de justícia justes …. també és construir shalom. Vulgui Hashem, que la veu dels que impulsem el noajisme sigui escoltada, i les societats vagin adoptant el noajisme … Particularment a Catalunya, València, Illes Balears, Andorra, Aragó …. (i Espanya).
   

   

   
  Castellano
   
  Hoy mismo se debate en sede parlamentaria, la aprobación del derecho libre de ABORTO, incluso por menores de 16 años y sin obligación de informar a sus padres.
   
  No hay derecho al ASESINATO DE INOCENTES, HAY DERECHO A LA VIDA DE INOCENTES, que es conculcado. La Ley será aprobada, pues cuenta con amplia mayoría y el único partido que pide que no se apruebe, lo dice con miedo y pidiendo perdones… así de escandaloso es.
   
  Y la sociedad permanece callada, silencio culposo… y SOMOS POCOS LOS QUE MANIFESTAMOS NUESTRA OPOSICIÓN AL ABORTO y también oposición a las excarcelaciones y atenuaciones de penas y liberaciones de asesinos y violadores y terroristas.
   
  Manifestarse en defensa de la vida, y pedir penas para crímenes de asesinato de inocentes, mediante leyes justas y cortes de justicia justas…. también es construir Shalom.
   
  Quiera Hashem, que la voz de los que impulsamos el noajismo sea oída, y las sociedades vayan adoptando el noajismo… Particularmente en Cataluña, Valencia, Islas Baleares, Andorra, Aragón…. (y España).

 13. Cada día pido, por el restablecimiento de cortes de justicia justas y por que se establezcan legisladores y gobernantes noájidas y judíos justos. Sea la Paz de Hashem con nosotros sus fieles judíos y gentiles de las naciones. Amén.

 14. (Català) Amb respecte a les minories lingüistiques  del meu país, i com que es parla l’idioma occità-aranès en una part de Catalunya… el que molta gent no coneix. Ara reprodueixo una traducció lliuré… d’aquest texte bàsic dels Set Manaments Noàjides.

  (Occitan-aranés) Dam per ço qu’ei des minories lingüistiques deth men país, e com que se parle er idiòma occitan-aranés er ua part de Catalonha… Ço que fòrça gent non coneish. Ara reprodussiqui ua trauccion lliure… D’aquest texte basic des Sèt Manaments Noàjides.

  (Castellano) ?Con respecto a las minorías lingüistiques de mi país, y como se habla el idioma occitano-aranés en una parte de Cataluña … lo que mucha gente no conoce. Ahora reproduzco una traducción lliuré … de este texto básico de los Siete Mandamientos Noàjides.
  Era Set manaments noàjides, pes gentils justi [eth occitan-aranés].
  Pòur: jhulio >> 29 Kislev, 5770 (2009/12/16)
  Tèma: Despertando ath projimo, Identidad noajica

   Damb respècte, tradusisqui es sèt manaments universaus dadi per Gotilh, a Adam e a Nóaj, e nauaments autrejadi a Moshé rabenu (entà èster conservadi e ensenhadi as nacions eth çò de futur, çò que s’realize actuauments e dempús des ans 80 deth passat sègle).
   

  1 – Non minjar parts d’animau damb vida, pr’amor qu’ei dit que non se minge carn damb vida.

  2 – Non assassinar, pr’amor que ditz que’l Etèrna demanarà compdes deth que vèsse era sang d’ua persona.

  3 – Non servir as dius que non son l’Etèrna, pr’amor qu’aguest ei un pacte qu’Eth sagère damb era umanitat. Non dius alièni, non auti personatges, mès dirèctaments Eth quali manifestèc era sua volontat en Nóaj e es sòns descendents, que causa, li deuen entà eth fidelitat unicaments a Eth

  4 – Non maudíder a l’Etèrna, pr’amor que, coma se pòt ausar era persona a parlar eth contra d’Aqueth que li da vida, domeni e poder?

  5 – Non mantier relacions sexuaus il•licites (basicaments: adulteri, homosexualisme, bestialisme), pr’amor que’l Etèrna beneeix entà per’mor que es persones siguen fecundes e se multipliquen, mès ath delà qu’es descendents agen consciéncia de quala son es sòns progenitors, donques qu’ei dit “damb es vòsti descendents dempús de vosati”.

  6 – Non panar, donques que solament mos aparten aquerò qu’a “es nòstes mans ei liurat”, non çò qu’aparten a uns auti.

  7 – Establir organismes legislatius e de justícia “justa”, pr’amor qu’entà hèr aplicar es auti manaments e regular-les ei indispensable que i age instituts sociaus ath respècte. Còrssi legislatius, talhs de justícia, algutzirs dera Lei, eca.
  Atau pòdes veir damb simplicitat, sense complicades elaboracions ne forçadi assagi de demostracion, era beutat intrínseca des Sèt Manaments Universaus.

   

 15. Texto traducido (del castellano al vasco):
  Itzulpena euskeraz (euskala).

  Begirunez, zazpi agindu unibertsalak Jainkoak emandakoek itzultzen ditut Adáni jada Nóaj, eta berriro emandak a Moshé rabenu (mantendutakoak egoteko eta etorkizunean nazioetan erakutsitakoak, eta hau gaur egun egiten ari da eta urteetatik 80 pasa den mendeko).

  1 — Ez animalia bizirikaren zatiak bazkaldu, Zeren eta esanda dago ez se haragiaren koma bizirik.

  2 — Ez hil, Betierekoak quearen kontuak eskatuko ditu esaten duelako pertsona baten odolak isurtzen du.

  3 — Ez jainkoei balio izan ez Betierekoaren dira, hau itun bat delako zigilatzen duzuna gizateriarekin. Ez besteren jainkoak, ez beste pertsonaia batzuk, zuzenean baizik Bera zein bere borondatea adierazi zuen a Nóaj eta bere ondorengoak, eta horregatik leialtasuna behar diote bakarrik Berari

  4 — Ez maldecir Betierekoari, Zeren eta, bezala ahal dio atreverse bizitza, jabetza ematen dion Haren aurka hitz egitera pertsona eta ahal izan?

  5 — Ez harreman sexualak mantendu il • zilegiak (funtsean: adulterioa, homosexualtasuna, piztitasuna), Betierekoak bedeinkatzen duelako pertsonak emankorrak izan daitezen eta biderka dira, baina ondorengoek kontzientzia izan dezaten gainera de zeintzuk bere gurasoak dira, bere ondorengoekin esandakoa “dagoelako zuen “ondoren.

  6 — Ez lapurtu, Porque bakarrik guri que “gure eskuetan da emana”da, ez que da besteei.

  7 — erakunde legegileak Ezarri eta bidezko”justiziaren “, Zeren eta egiteko beste aginduak ezarri eta arautu institutu sozialak egon dadin ezinbestekoa da buruz. Gorputz legegileak, mozten duzu justiziaren, udaltzainak Legearen, eta abar
  Horrela ikusi ahal duzu erraztasunarekin, konplikatutako lanketarik gabe edo erakustaldiaren indarrez irekitako saiakerak, Zazpi Agindu Unibertsalen edertasun intrintsekoa.
  Texto original en catalán (català) y texto en castellano en el comentario nº 17
   

 16. El pueblo vasco,  es una comunidad de unos 2. 200.000 personas… y además estan las gentes que viven en navarra y sur de francia (euskadi norte) y en la diáspora… que se sienten vascos y vascas.

Deja una respuesta